Церемонијом свечане предаје заставе МОСИ, наредном граду домаћину Прибоју, завршене су 54. МОСИ Пљевља 2017. Пре тога извршена је церемонија свечане доделе пехара победницима у екипним дисциплинама и пехара за свеукупне победнике.

Пљевља су са 1654 бода свеукупни победник Игара. Друго место освојила је екипа Сокоца са 809 бодова, а трећи је био Прибој 725 бодова. У мушкој конкуренцији Пљевља су освојила 1034 бода, друга је била репрезентација Бајине Баште са 591 бодом, а пехар за треће место отишао је у Пожегу чији су такмичари освојили 536 бодова. Пљевља су са 620 бодова била најбоља и у женској конкуренцији, друго место са 426 бодова освојио је Соколац, а треће са 328 бодова Пријепоље.

Пехар победничкој екипи уручио је Мирко Ђачић, председник општине Пљевља, који је обрћајући се гостима истакао да се нада су се гости пријатно осећали у Пљевљима.

Након што су спортисти Прибоја преузели заставу МОСИ Миомир Филиповић, потпредседник Сталног комитета МОСИ из Прибоја, нагласио је да је овај град спреман за домаћинство наредног сусрета спортиста тромеђе.

–Наравно да смо свесни да су нам Пљевља дала велики задатак са оваквом организацијом игара, али Прибој је до сада шест пута организовао Игре, имамо спремну инфраструктуру и мислим да смо спремни да одговоримо овом изазову који су нам поставили Пљевљаци и организујемо игре на још већем нивоу, рекао је Филиповић.

Осим трећег места у свеукупном пласману (13 медаља), Прибој је освоји и три медаље на "ПАРАМОСИ", а најбољи спортиста Игара био је Прибојац Стјепан Бојанић. Прибој је добио и пехар за најкомплетнију екипу.

За време трајања Игара, у петак 7. јула одржана је и промоција општине домаћина наредних, 55. МОСИ у Прибоју, за општине учеснике и медије, где су представљени сви капацитети Прибоја за организовање највећег спортског такмичења у региону. Презентацији су присуствовали представници општина учесница, представници медија, као и председници општина Пљевља и Прибој.

На МОСИ се ове године такмичио рекордан број градова из Црне Горе, Босне и Херцеговине и Србије. Око 2.400 спортиста, тренера и спортских радника, из 32 града, такмичило се пет дана на теренима у Пљевљима.

Link1 | Link2 | Link3

Copyright © 55. MOSI Priboj 2018. All Rights Reserved.