Општина Прибој организовала је пријем за спортисте освајаче медаља на протеклим МОСИ играма у Пљевљима, на ком су најуспешнијим уручене и прикладне новчане награде.

Прибој је на 54. Играма заузео 3. место у генералном пласману освојивши 13 медаља и пехар најкомплетније екипе. На Пара Моси играма Прибојци су освојили три медаље а за најуспешнијег спортисту игара проглашен је прибојски атлетичар Стјепан Бојанић са 3 златне и једном бронзаном медаљом. У име награђених спортиста, општини Прибој се захвалио Стјепан Бојанић наглашавајући спремност прибојских спортиста да се одазову на позив свог граде где год да су наставили своје спортске каријере, сматрајући великом чашћу да наступају за Прибој који је у њихов спортски развој улагао у млађим категоријама и кроз развој спортске културе.

Руководство општине и Спортски савез Прибоја, изразили су посебну захвалност домаћинима у Пљевљима, који су на највишем нивоу организовали игре и угостили прибојске спортисте, омогућивши тако и постизање добрих резултата. Председник општине, Лазар Рвовић захваљујући се свим учесницима на врхунском представљању Прибоја на међународном такмичењу, најавио је и додатну подршку спортистима за предстојеће 55. Јубиларне МОСИ, којима ће Прибој бити домаћин следеће године. Обраћајући се спортистима Рвовић је истакао да су припреме за организацију предстојећих МОСИ игара су већ почеле, договором у Минстарству спорта које ће убрзо отпочети изградњу атлетске стазе на прибојском стадиону по највишим стандардима а да ће комплетна спортска и градске инфраструктура бити обновљена и модернизована.

Према највама Комитета и Скупштине МОСИ, следеће игре у Прибоју ће бити најмасовније до сада, а на основу договора прикључења још неколико општина из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине овој највећој аматерској спортској манифестацији на Балкану.

Link1 | Link2 | Link3

Copyright © 55. MOSI Priboj 2018. All Rights Reserved.