Уз звуке фанфара и националне химне Србије, данас су у Прибоју свечано отворене 55. по реду Међуопштинске спортске игре Прибој 2018. Од данас па све до 8.јула у Прибоју ће се тамичити више од 2200 спортиста из 24 општине три државе региона. Част да игре прогласи отвореним имао је кошаркашки репрезентативац Србије, иначе Прибојац, Марко Гудурић.

Спортисти из три државе такмичиће се у фудбалу, кошарци, атлетици, одбојци, рукомету, стрељаштву, шаху, планинарству, малом фудбалу, спортском риболову, стоном тенису, одбојци на песку, каратеу, тенису и бициклизму. У пара МОСИ делу надметање ће се организовати у четири дисциплине.

Прибој је дочекао МОСИ са реновираном спортском инфраструктуром. Стадион је добио нову атлетску стазу, нове трбине на које су постављене столице. Свих девет мултифункионалних игралишта је пресвучено новим слојем асфалта и одговарајуће подлоге. Реновирана је и рибарска стаза на Лиму. Вредност обнове спортских борилишта и инфраструктурних радова у граду је 200 милиона динара, за шта је финансијску помоћ обезбедила и Влада Републике Србије.

На 55. МОСИ наступиће екипе и појединци из Прибоја, Пријепоља, Ужица, Чајетине, Сјенице, Пожеге, Ариља, Нове Вароши, Бајине Баште, Ивањице, Којсерића, Ново Пазара Тутина (Србија), Андријевице, Берана, Бијелог Поља, Колашина, Мојковца, Гусиња, Петњице, Плужина, Пљеваља (Црна Гора), Вишеграда, Фоче, Сокоца, Чајнича, Горажда, Новог Горажда, Рудог, Рогатице и Калиновика из БиХ Федерације и Републике Српске.

Отварање 55.МОСИ било је у знаку спортиста и културно-уметничког програма из општина региона, а првог дана биће одиграна фудбалска утакмица Прибој-Пожега, као и такмичења на атлетској стази, и то трке 800м жене и 1500 м мушкарци.

Вечерас од 21:30 на градском тргу наступа Сергеј Ћетковић, а наредних дана Лексингтон бенд, Џенан Лончаревић и Халид Бешлић.

Link1 | Link2 | Link3

Copyright © 55. MOSI Priboj 2018. All Rights Reserved.